Na 2 porce:
- 160 g pšeničného bulguru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 180 g oloupané dýně hokaido (čistá hmotnost)
- 1/2 plechovky červených fazolí
- hrst černých oliv
- 1 malá chilli paprička
- 100 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
- parmazán
Bulgur vařím podle návodu, ale vodu lehce osolím a přidám lžíci olivového oleje. Cibuli nakrájím na proužky, osmahnu na oleji a když změkne, přidám nasekaný česnek s chilli papričkou a na kostičky nakrájenou dýni. Vše osmahnu (míchám asi 3-5 minut), pak zaliju vývarem a nechám vydusit, až se tekutina skoro úplně odpaří. Pak přidám propláchnuté fazole, nakrájené olivy, osolím a opepřím. Nakonec smíchám s hotovým bulgurem a na talíři posypu petrželkou a strouhaným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat