čtvrtek 30. dubna 2015

Kokosová granola

Miluji müsli, ale musí být křupavé a musí v něm být spousta dobrých věcí. Někdy se ovšem stane, že si v nějakém hnutí mysli koupím takové to klasické sypané, které si dám tak dvakrát.  Pak z něj ještě vyjím všechny ořechy a sušené ovoce, a tím s ním skončím. Nakonec mám ten nebohý zbytek (vlastně většinu) v nějaké pixle od Mixit tak dlouho, dokud ho nespotřebuji do kaší. Jenomže v těch křupavých směsích zase bývá spousta cukru a palmový tuk, kterému se ze zásady vyhýbám... takže mi jednoho dne nezbylo nic jiného, než si nějaké vlastní müsli zkusit upéct sama :-) Začala jsem menším zkušebním množstvím, ale příště nebudu troškařit. Chutná nám totiž doma všem :-)
  • 200 g ovesných vloček (část jemných a část klasických)
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 3 lžíce kokosového krému (tuhá část z plechovkového kokosového mléka)
  • 1 lžíce medu
  • rozinky
  • kešu ořechy
Dvě lžíce kokosového krému krému jsem rozmíchala s rozpuštěným medem a tuhle pastu jsem smíchala s vločkami a sezamovými semínky. dala jsem péct na plech s pečicím papírem - při 170 °C 15 minut. Pak jsem přidala kokos, nasekané kešu a další lžíci kokosového krému. Pekla jsem dalších 15 až 20 minut, občas jsem promíchala a nakonec přidala rozinky  a nechala jsem ještě v troubě "dojít". Příště se nebudu žinýrovat a přidám ještě nasekanou bílou čokoládu.


Žádné komentáře:

Okomentovat