Na korpus:
- 100 g mletých mandlí
- 100 g datlí bez pecek
- 100 g kokosové moučky
- 1 lžíce másla
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 250 g tučného měkkého tvarohu
- 4 plátky želatiny
- 6 lžic vody
- 1 vanilkový lusk
- velká hrst jahod
- cukr podle chuti
- meduňka a jahody na ozdobu
Datle jsem nechala hodinu bobtnat zalité vodou a pak jsem je (bez vody) rozmixovala s ostatními ingrediencemi na korpus. Mazlavé těsto jsem namačkala do formy a dala péct. Pekla jsem 20 minut v troubě nastavené na horkovzduch a 160 °C. Pak jsem nechala korpus prochladnout.
Mezitím jsem si připravila náplň. Mascarpone jsem smíchala s tvarohem, osladila lžící třtinového cukru a přidala jsem vnitřek vanilkového lusku. Jahody jsem rozmixovala tyčovým mixérem a plátky želatiny jsem vložila do misky se studenou vodou. Po nabobtnání želatinových plátků jsem do další misky nalila asi 4 lžíce vařicí vody a přidala jsem tři vymačkané plátky želatiny. Rozmíchala jsem a hned jsem přidala dvě lžíce krému. Když jsem dobře promíchala, vlila jsem želatinovou směs do zbylého krému, promíchala a naplnila koláčový korpus. V další misce jsem rozpustila poslední plátek želatiny ve lžíci vařicí vody a postupovala jsem stejně jako se smetanovou náplní. Jahodové želé jsem pak nalila na krémovou náplň a dala jsem vychladit do ledničky. Před podáváním jsem ozdobila jahodami a meduňkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat