- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- větší kousek zázvoru (4 cm z tlusté části)
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky (až 1 lžička) mletého chilli
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 8 dl zeleninového vývaru
- 1 dl kokosového krému (vrchní část z plechovky)
- 200 g loupané červené čočky
- 1 plechovka krájených rajčat
- vařená vejce
- čerstvý koriandr
Ve velké pánvi jsem na oleji osmažila nasekané cibule (smažím zvolna klidně 5-10 minut), pak jsem přidala nasekaný zázvor a česnek a smažila jsem další minutu. Nakonec jsem přidala koření a osmažila jsem už jen krátce do rozvonění a hned zalila připraveným vývarem. Přidala jsem propláchnutou čočku a rajčata z plechovky a nechala jsem vařit mírným varem pod pokličkou až do úplného změknutí čočky. Nakonec jsem přidala kokosový krém a rozmixovala dohladka. Na závěr jsem lehce dosolila a podávala s uvařenými vejci posypané koriandrem a k tomu placky chapati.
Žádné komentáře:
Okomentovat