- 250 g mouky z červené čočky (já mouku vyrobila umixováním celé čočky ve smoothie mixéru)
- 125 g změklého másla
- 70 g třtinového cukru
- 30 g datlového sirupu
- 1 vejce
- 100 g vysokoprocentní čokolády (nejméně 50 % kakaa)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka mletého kardamomu
sobota 8. října 2016
Čokoládové cookies z červené čočky
Tohle je nepochybně největší bomba za posledního čtvrt roku (hned po špagetách z dýně). A vděčím za ni kamarádce Evě. Ta totiž na naší včerejší párty nás, úžasných žen z jedné školky, donesla takovou zvláštní hnědou kulatou věc, navrch potřenou čímsi bílým. Hned v úvodu se o svém díle dost nelichotivě vyjadřovala, což taky žádnou extra důvěru nebudilo. Svorně jsme tedy pojaly podezření, že se jedná o nevydařený prototyp čehosi, který má být na nás otestován. Ale protože u vína má člověk obvykle nejdřív chuť na slané, ale pak by klidně zobl i něco sladkého, došlo na zázrak z čočky. Z červené čočky. A... bylo to super! O co víc bylo dílo nevzhledné, o to lépe chutnalo. Kraje křupavé a prostředek připomínal extra čokoládové brownies. Kam se hrabe fazolové, batátové a jakékoli jiné zdravé brownies. Fakt! A protože to prý mají být v originálu cookies a protože mi Evča řekla složení, jala jsem se dnes hned experimentovat a upéct ten zázrak i pro nás. Jsou vážně skvělé. Tak skvělé, že kdybych jich polovinu včas nezavřela do krabice, na zítra by nezbyly :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat