Na 1 velkou mísu:
- 150 g jemné cizrnové mouky (kupuji tady)
- voda
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cibulových semínek
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- chilli, sůl, pepř
- podle chuti mletý koriandr, skořice, kardamom
- sušená koriandrová nať
- brambory, houby a zelenina (cuketa, červená paprika, lilek, cibule)
- olej nebo ghí na smažení
Zeleninu, houby a brambory nakrájím na plátky asi 5 mm silné (papriku na silnější proužky a cibuli na kolečka) a z ostatních surovin rozmíchám jemné těstíčko a ochutím tak, aby bylo dostatečně výrazné. Brambory potřebují o dost víc soli a koření, takže vždycky nejdřív osmažím zeleninu a houby a pak těstíčko přisolím a přikořením a obalím a osmažím brambory. Smažím ve vyšší vrstvě oleje a po osmažení dávám na dvě vrstvy papírových utěrek a dvěma vrstvami překrývám a olej vyloženě lehce vymačkávám. Je to sice trochu zdlouhavé, ale pak jsou pakory krásně křupavé a přitom nejsou nasáklé olejem. Po osušení je přendávám do velké mísy vyložené další vrstvou papírové utěrky a podle chuti je namáčíme v jogurtové rajtě nebo pikantní ořechové omáčce, co dělám z kešu a para ořechů. A k pakorám samozřejmě patří sklenička vína :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat