Na zkušebni množství jsem použila:
- 2 hrsti kešu ořechů
- 20 čerstvých datlí (kupuji tady)
- 3 lžíce RAW strouhaného kokosu
- 1 lžíci nepraženého kakaa
- 1 lžíci kokosové pasty
Nejdřív jsem pomixovala ořechy a pak jsem k nim přidala vypeckované datle a znovu mixovala. Hmotu jsem rozdělila na polovinu a do jedné jsem přidala 1 lžíci kokosu a 1 lžíci kakaa. Do druhé části jsem pak dala 2 lžíce kokosu a kokosovou pastu. Vždy jsem dobře promíchala a už jen tvarovala kuličky, které jsem lehce stlačila do tvaru bonbonu a dala na 3 hodiny do sušičky (stačí asi i chvilka na topení), aby "zaschly". Nakonec jsem bonbonky dala přes noc do mrazáku (stačila by kratší doba) a ráno jsem je přendala do uzavíratelné dózy a skladuji v lednici. Jsou vynikající!
Pozn.: Určitě investujte do čerstvých datlí nebo do medjool, obyčejné malé sušené neudělají tu karamelovou pastu, jakou potřebujete. Stejně tak RAW kokos je mnohem šťavnatější než ten obyčejný za pár korun a o rozdílu mezi praženým a nepraženým kakaem už asi psát ani nemusím :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat