- 250 g černé čočky
- 800 ml vody
- 40 g másla
- 2 cibule
- 2 chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 plechovky propláchnutých červených fazolí
- 1 plechovka krájených rajčat
- 3 bobkové listy
- 2 vrchovaté lžíce kokosového krému
- 2 lžičky garam masaly
- čerstvý koriandr
- 1 lžička mango prášku (nebo 1 lžíce citronové šťávy)
Přes noc namáčím čočku do vody, druhý den propláchnu, zaliji 800 ml vody a dám vařit - asi 15 minut na mírném plameni. Mezitím osmahnu nakrájené cibule na másle, přidám nasekané papričky a smažím 5-7 minut. Když cibule zezlátne, přidám nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a koření (kromě garam masaly). Smažím ještě 1 minutu.
K cibulové směsi přidám povařenou čočku i s vodou, propláchnuté fazole, rajčata a bobkové listy. Vařím na mírném plameni přikryté pokličkou asi 20 minut. Poté vylovím bobkové listy, přidám kokosový krém, část čočky rozmixuji, aby se směs zahustila a pak už jen osolím, přidám garam masalu a mangový prášek. Před podáváním posypu nasekaným koriandrem a podávám s plackou.
Žádné komentáře:
Okomentovat