Na omáčku:
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce celého římského kmínu
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 1 - 2 lžičky koření Kofta kari
- 1/2 lžičky cibulových semínek
- 1/2 lžičky garam masaly
- 1 plechovka krájených rajčat
- 120 ml vody
- 2 vrchovaté lžíce kokosového krému (vrchní část z plechovky)
- sůl, třtinový cukr
- květák
- hrášek
- fazolky
- 200 g tofu
- čerstvý koriandr
Kus květáku jsem rozebrala na růžičky (asi tak dvě hrsti) a krátce jsem povařila v osolené vodě společně se zelenými fazolkami. Stačí 3 až 5 minut.
Na omáčku jsem na oleji osmahla kmín a když se rozvoněl, přidala jsem nasekanou cibuli. Smažila jsem asi 5 minut a pak jsem přidala rozetřený česnek a stejné množství strouhaného zázvoru. Po chvilce smažení jsem přidala koření na kofty a cibulová semínka. Po další minutě jsem do pánve přidala krájená rajčata a vodu. Nechala jsem krátce povařit a rozmixovala jsem. Nakonec do omáčky přišel kokosový krém, osolila jsem, přisypala garam masalu a dala jsem asi lžičku třtinového cukru. Pak už jsem přidala květák a fazolky a pod pokličkou jsem vařila asi 20 minut. Poté jsem přidala dvě hrstičky hrášku a nakrájené tufu a vařila jsem dalších 10 minut, tentokrát bez pokličky. Před podáváním jsem karí posypala nasekaným koriandrem a podávala jsem s rýží. Ale můžete si udělat i placky ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat