- 800 g menších brambor
- 4 kuřecí stehna
- větší svazek zeleného chřestu nebo 600 g zelených fazolek
- 1 palička česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 bio citron
- čerstvý rozmarýn
- mořská sůl
- případně trochu másla
Brambory jsem omyla kartáčkem, nakrájela na čtvrtiny a společně s fazolkami dala do pekáčku. Přidala jsem oloupané stroužky česneku, rozmarýn, olivový olej, osolila jsem a pokapala šťávou z citronu. Zbytek citronu jsem nakrájela na osminy (každou polovinu na 4 díly) a přidala jsem do pekáčku. Vše jsem promíchala a na vrch jsem položila osolené kuře. Kůži kuřete jsem na několika místech nařízla a ještě posypala rozmarýnem. Pekáček jsem zakryla alobalem a dala jsem péct na 180 °C. Pekla jsem 40 minut zakryté, pak jsem odkryla a pekla jsem dalších 40 minut, dokud kuře nezezlátlo a brambory nezměkly. Je dobré v druhé části pečení maso vyndat a zeleninu a brambory promíchat a zase maso vrátit. Pokud by vám kuře pouštělo málo tuku, přidejte trošku másla.
Žádné komentáře:
Okomentovat