- 100 g listů medvědího česnek
- 50 g piniových oříšků
- 50 g parmazánu
- olivový olej
- sůl
- 300 g čerstvých fettuccine
- parmazán na posypání
Pesto jsem mixovala z medvědího česneku, oříšků, parmazánu a olivového oleje. Dávám tak 3 - 5 lžic oleje (odhaduji). Nakonec podle chuti osolím. Těstoviny vařím ve slané vodě, aby byly al dente. Vždycky si nechám stranou trochu vody z jejich vaření, scedím je a smíchám s pestem. Podle potřeby trochu naředím právě tou vodou z těstovin. Na talíři posypu parmazánem a jsem šťastná, že jsem na světě :-)
Pozn. V nouzi můžete použít i kešu ořechy, pokud ty piniové nikde v okolí neseženete. A místo parmazánu jakýkoli tvrdý dlouho zrající sýr. Ale čím lepší sýr použijete, tím lepší pesto bude.
Žádné komentáře:
Okomentovat