- 120 - 150 g zeleného chřestu
- 50 g parmazánu
- 40 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- čerstvé těstoviny a parmazán na posypání
Chřest jsem zbavila dřevnatých konců a dala vařit v osolené vodě. Vařte 3 minuty a pak hned přendejte do nádoby s ledovou vodou, aby se zastavil var a chřest zůstal pevný a šťavnatý. Vychladlý chřest jsem nakrájela na kousky a rozmixovala jsem společně s oříšky, česnekem, parmazánem a olivovým olejem. Solím podle chuti. Pesto jsem měla hodně husté, tak jsem ho naředila malým množstvím vody, ve které se chřest vařil. Ve vodě od chřestu (přidala jsem ještě trochu soli) jsem uvařila i těstoviny a po uvaření jsem je smíchala s pestem. Ještě jsem přidala i malinko vody z hrnce, aby konzistence pesta byla krémová. Před podáváním jsem na talíři posypala strouhaným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat