- 50 ml tapioka perel
- voda
- 1 rozšlehané vejce
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- 1/2 hrnku smetany na šlehání
- špetka soli
- 2 lžíce třtinového cukru
- vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr
- ovoce podle chuti
Tapioka perly jsem zalila vodou (dala jsem je do odměrky - 50 ml tvořily tapioka perly a dolila jsem do 200 ml vodou). Nechala jsem několik hodin bobtnat, protože jsem pudink vařila až večer, ale stačí třeba 2 až 3 hodiny. Kastrůlek na vaření jsem vymazala máslem a kokosové mléko jsem rozmíchala se smetanou. Nalila jsem do kastrůlku, vložila perly, přidala špetku soli a přivedla jsem k varu. Vařila jsem zlehka 5 minut. Pak jsem přidala cukr a vanilkový extrakt, stáhla jsem z plotýnky a vmíchala jsem vajíčko. Dala jsem zpět na plotnu a ještě jsem vařila pár minut do zhoustnutí (příště musím dobu varu zkrátit, pudink ještě hodně zhoustne a já to neodhadla a hustý ho mám opravdu hodně). Nakonec jsem prokládala pudink v pohárech rozvařeným ovocem zahuštěným lžičkou škrobu a lehce oslazeným sirupem z agáve. Pudink je potřeba nechat dobře vychladnout a pak už jen vzít lžičku a pustit se do něj :-)
Recept je opět z www.gurmankoreni.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat