Broskvový cheesecake
Tenhle dortík jsem tvořila včera večer jako
rychlovku pro své dvě milované kamarádky, které mě dneska poctily svou
návštěvou. Kromě toho, že jsem po dlouhé době něco upekla, tak jsem byla
aspoň nucena uvést náš byt do návštěvy schopného stavu :-)
Na korpus:
- 100 g rozemletých celozrnných máslových
sušenek
- 50 g mandlové mouky (zbytek po výrobě mandlového mléka - můžete
nahradit sušenkami)
- 30 g strouhaného kokosu
- 20 g panely (můžete dát
libovolný cukr)
- 80 g změklého másla
Ze všech uvedených ingrediencí jsem smíchala těsto. Kdyby se vám hmota nechtěla
spojit, přidejte trochu mléka. Těsto jsem namačkala do formy, propíchala
párátkem a dala na 10 minut péct při 180°C.
Tvarohový krém:
- 300 g měkkého tvarohu
- 200 g
zakysané smetany
- 130 g panely
- 3 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 lžíce hladké mouky
Broskvový krém:
- broskve z
jedné velké kompotové plechovky
- 1 vrchovatá lžíci škrobové moučky
Všechny ingredience na tvarohový krém jsem ušlehala a broskve se škrobovou moučkou jsem rozmixovala tyčovým mixérem. Na
korpus jsem pak nalila polovinu tvarohové hmoty, pak jsem dala
broskvovou a navrch zase tvarohovou. Příště udělám mramorový vzor - dám
tvarohovou náplň najednou a navrch cikcak broskvovou a promíchám náplně
do sebe, bude to efektnější. Pekla jsem klasicky 10 minut na
180 °C, 40 minut na 110 °C a pak jsem nechala hodinu v zavřené troubě. A
když peču cheesecake, dávám vždycky do trouby nádobu s vodou, nikdy mi
pak nepopraská.
Žádné komentáře:
Okomentovat