čtvrtek 6. listopadu 2014

Broskvový cheesecake

Tenhle dortík jsem tvořila včera večer jako rychlovku pro své dvě milované kamarádky, které mě dneska poctily svou návštěvou. Kromě toho, že jsem po dlouhé době něco upekla, tak jsem byla aspoň nucena uvést náš byt do návštěvy schopného stavu :-)

Na korpus:

  • 100 g rozemletých celozrnných máslových sušenek
  • 50 g mandlové mouky (zbytek po výrobě mandlového mléka - můžete nahradit sušenkami)
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 20 g panely (můžete dát libovolný cukr) 
  • 80 g změklého másla
Ze všech uvedených ingrediencí jsem smíchala těsto. Kdyby se vám hmota nechtěla spojit, přidejte trochu mléka. Těsto jsem namačkala do formy, propíchala párátkem a dala na 10 minut péct při 180°C.

Tvarohový krém:

  • 300 g měkkého tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 130 g panely
  • 3 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu  
  • 4 lžíce hladké mouky
Broskvový krém:
  • broskve z jedné velké kompotové plechovky 
  • 1 vrchovatá lžíci škrobové moučky
Všechny ingredience na tvarohový krém jsem ušlehala a broskve se škrobovou moučkou jsem rozmixovala tyčovým mixérem. Na korpus jsem pak nalila polovinu tvarohové hmoty, pak jsem dala broskvovou a navrch zase tvarohovou. Příště udělám mramorový vzor - dám tvarohovou náplň najednou a navrch cikcak broskvovou a promíchám náplně do sebe, bude to efektnější. Pekla jsem klasicky 10 minut na 180 °C, 40 minut na 110 °C a pak jsem nechala hodinu v zavřené troubě. A když peču cheesecake, dávám vždycky do trouby nádobu s vodou, nikdy mi pak nepopraská.

Žádné komentáře:

Okomentovat