Na 2,5 porce:
- 2 velká kuřecí stehna
- 2 lžíce oleje
- 300 - 400 ml kuřecího vývaru
- 20 g másla
- 1 malá cibule
- 200 g lesních hub
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 100 ml suchého bílého vína
- 70 g mascarpone
- sůl, pepř
Mezitím jsem si na másle osmahla na jemno nakrájenou cibuli, aby změkla, ale nezhnědla. Přidala jsem houby a smažila jsem asi 5 minut, dokud se houby krásně nerozvoněly. Pak jsem přisypala tymián a zalila jsem vínem. Nechala jsem zredukovat šťávu asi ze 2/3.
Hotové maso jsem opět dala stranou a k cibuli s houbami jsem přilila vývar. Nechala jsem vařit, dokud se omáčka nezredukovala asi na polovinu. Omáčka má pak trochu sirupovou konzistenci. Přidala jsem mascarpone, osolila, opepřila a vrátila do omáčky maso. Nechala jsem ještě 10 minut provařovat, aby se omáčka ještě více zredukovala a vše se chuťově propojilo.
Podávala jsem s domácími pečenými brambory - oloupané brambory jsem nakrájela na silnější hranolky a dala jsem na hodinu do studené vody. Pak jsem je ještě důkladně proprala, osušila v utěrce a dala na pekáč vyložený pečicím papírem. Pokapala jsem je olejem, osolila a posypala tymiánem. Hranolky jsem nakonec důkladně promíchala a pak jsem je pekla v troubě na 180 °C skoro hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat