Na malou chlebíčkovou formu:
- 100 g jemné celozrnné mouky*
- 100 g pohankové mouky*
- 2 vrchovaté lžíce maniokového škrobu*
- 2 vrchovaté lžíce mandlové mouky (zbytek po výrobě mandlového mléka*
- 100 g panely (nebo libovolného cukru)
- 1 lžička prášku do pečiva (bez fosfátů)
- 1 lžička jedlé sody
- 60 g změklého másla
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce proslazené pomerančové kůry
- 2 lžíce sekaných mandlí
Ze všech ingrediencí jsem vypracovala těsto, které jsem dala na chvíli odpočinout do lednice. Mezitím jsem si rozehřála troubu na 180 °C a pak už jsem jen těsto přendala do formy vyložené pečicím papírem a strčila péct. Pekla jsem asi 45 minut, ale radši proveďte klasickou kontrolu špejlí, je to nejjistější.
Jak už jsem psala, můj chlebíček je trochu sušší, než kdybyste ho dělali z bílé mouky Ten je krásně vláčný), ale k čaji bude dobrý moc. A při nejhorším vytáhnu nějaký džem od maminky a trochu si ho vylepším :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat