Několikrát do týdne dělám domácí mandlové mléko a pak suším zbytky mandlí v sušičce. Usušenou hmotu mixuji na mouku, kterou pak přidávám všude, kam to jenom jde. Pokud ale doma nic takového nemáte, použijte prostě mleté mandle a uberte na másle. Chuťově si rozhodně nepohoršíte :-)
Na korpus:
- 100 g ovesných vloček
- 50 g mandlové mouky
- 20 g mletého kokosu
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 2 lžíce panely (surového třtinového cukru)
- 2 žíce javorového sirupu
- 90 g másla
- 120 g měkkého tvarohu
- 120 g mascarpone
- 100 g krémového sýra (já dala Palouček z Lidlu)
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 80 g tekutého medu
- 1 lžíce škrobové moučky
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2 hrušky
Mezitím jsem ušlehala všechny suroviny na náplň a pak jsem krémovou hmotu nalila na předpečený korpus. Vršek jsem pokladla nakrájenými hruškami (dala jsem jen jednu, ale chtělo by to dvě nakrájené na silnější plátky) a dala jsem péct. Jako obvykle nejprve na 10 minut na 180 °C, pak 40 minut na 110 °C, pak nechat hodinu v troubě. Nakonec nechat vychladnout na lince a poté do ledničky. Při pečení dávám do trouby nádobu s vodou. Před podáváním jsem posypala mletou skořicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat