- 250 ml vlažné vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 250 g jemné celozrnné mouky
- 150 g hladké mouky
- 4 lžíce mletého lněného semínka
- 1 lžíce soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- vejce a semínka na posypání (vegani samozřejmě vynechají)
Těsto mi udělala pekárna a já už ho jen pak vyválela, nakrájela na trojúhelníky a zamotala. Nechala jsem ještě asi 1,5 hodiny v teple, pak jsem je potřela rozšlehaným vejcem a posypala sezamovými semínky. Pekla jsemv rozehřáté troubě, kde jsem měla nádobu s vodou, abych zvýšila vlhkost. Teplotu jsem měla nastavenou na 200 °C a pekla jsem na horkovzduch 15 minut. Čerstvé jsou naprosto božské! Ale ani druhý den nejsou špatné - s máslem a džemem k snídani neměly chybu :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat