Na 4 porce:
- 4 kuřecí prsa nakrájená na kostky
- 2 lžíce oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička mletého chilli
- nastrouhaný kousek zázvoru (velký jako palec)
- 4 nasekané stroužky česneku
- 2 větší cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kurkumy
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 zelená chilli paprička (pokud máte rádi hodně ostré)
- 1 lžíce bujónu
- nať koriandru
Kešu pilaf :
- 400 g basmati rýže
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kurkumy
- 800 ml vývaru
- hrst kešu ořechů
Než se mi uvařilo maso s omáčkou, udělala jsem si pilaf s kešu. Na oleji jsem osmahla najemno nasekanou cibuli a když začala zlátnout, přidala jsem kurkumu a po chvilce i propláchnutou basmati rýži. Chvíli jsem míchala, aby se rýže obalila kořením a vše se rozvonělo. Pak jsem zalila vývarem, snížila jsem teplotu a nechala vařit asi 10 minut po pokličkou (všechna voda se musí vstřebat a rýže změkne). Nakonec stačí přidat nasekané kešu oříšky a třeba i jarní cibulku, ale tou já nechtěla syna dráždit. Ve školce pojal podezření, že zelené natě v jídle jsou prudce jedovaté :-P
Žádné komentáře:
Okomentovat