- 4 velké brambory (kolem 220 g) nebo několi menších
- olivový olej, sůl
- 1,5 dl smetany na šlehání
- 0,75 dl zeleninového vývaru1 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 3 lžíce nasekané bazalky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- hrst nasekaných kešu
- 100 g měkkého tvarohu
- 100 g hustého bílého jogurtu
- 50 g termizovaného sýra
- česnek, sůl, pepř, pažitka (jarní cibulka)
Mezitím v rendlíku smíchám smetanu a zeleninový vývar. Dám vařit - mírným varem asi 8-10 minut, aby se asi polovina tekutiny odpařila. Pak přidám citronovou šťávu, nasekaný česnek a bazalku. Směs vmíchám do bramborového pyré a přidám 1 lžíci strouhaného parmazánu a nasekané kešu, osolím a opepřím. Naplním brambory, posypu je navrch zbylým parmazánem a ještě chvíli dám péct, dokud povrch nezezlátne (asi 10 - 15 minut). Podávám se zeleninovým salátem a naším oblíbeným tvarohovým dipem.
Žádné komentáře:
Okomentovat