- 1 velký celer (ten největší, co v obchodě potkáte nebo 2 malé)
- 1 větší mrkev
- 1 nakrájená cibule
- 2 nasekané stroužky česneku
- 3 vejce
- 100 g strouhaného sýra (např. ementálu, čedaru apod. - nebo mix)
- 5 lžic polenty nebo cizrnové mouky (nebo podle potřeby i více/méně)
- 1 lžíce Gomasia (můžete vynechat)
- 1 lžíce lahůdkového droždí (lze vynechat)
- sůl, pepř, majoránka
- 500 g hustého bílého jogurtu (nejméně 3 % tuku, ideíálně 10 %)
- 1 lžíce majonézy nebo Creme Fraiche
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 velká najemno nastrouhaná kyselá okurka
- sůl, pepř a libovolné bylinky (pažitka, jarní cibulka apod.).
Nastrouhám najemno celer a mrkev. Přidám vejce, strouhaný sýr, nasekaný česnek, Gomasio, lahůdkové droždí, sůl, pepř a majoránku. Zahustím podle potřeby polentou nebo cizrnovou moukou. Záleží na tom, co mám zrovna doma nebo na co mám větší náladu. Určitě můžete použít i strouhanku, ale já ji doma vůbec nemám, nepoužívám ji. Nakonec tvarujte karbanátky a pečte nasucho na pečicím papíru (na 180 °C asi 40 minut). Mezitím si umíchám "tatarku" a uvařím brambory. Parádně mi to vždycky vyjde všechno najednou... a můžeme jít ke stolu :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat